De Pelgrim

Pelgrim1
Pelgrim2
Pelgrim3 (1)

Herberg De Pelgrim

De Pelgrim is gelegen in Tongeren, op 26 km van Kasteel van Rijckholt, en biedt een terras, rookvrije kamers, gratis WiFi in de hele accommodatie en een bar. De herberg met 3 sterren heeft kamers met airconditioning en een eigen badkamer. De herberg heeft familiekamers. Alle kamers bij de herberg hebben een koffiezetapparaat. Alle units bij De Pelgrim hebben een flatscreen-tv en een haardroger. 
Een kamer kan je eenvoudig reserveren via Booking.com maar voor een betere prijs boek je best direct bij  eigenaar Tommy Boets zelf.

Herberg1
Pelgrim3
Herberg2

Tongeren heeft heel wat leuke locaties met een historische achtergrond. Een van de mooiste plekjes van 's lands oudste stad is ongetwijld het Begijnhof. In een van de vroegere begijnhofhuisjes bevindt zich herberg De Pelgrim. Het fraai gerestaureerde   gebouw(je) dateert uit 1632 en bevindt zich pal tegenover de Begijnhofkerk. De kronkelende straajes zijn te smal voor autoverkeer, zodat de terrasbezoeker in alle rust kan genieten van zijn glas en bord. Het interieur bestaat uit twee ruimtes , die allebei zijn ingericht in retrostijl.

Open haard, gewelfde soldering, een toog met Delftse tegeltjes, dambordvloer en veel antiek. Designfreaks vinden dit misschien maar niks, maar het overgrote deel van de gasten valt voor de authenticiteit van deze herberg. In 1979 werd De Pelgrim geopend door een graag filosoferende leraar, die om een makkelijk te achterhalen reden `het hoedje` werd genoemd. In 1993 werd De Pelgrim overgenomen door Eric Corswarem en zijn vrouw Arlette. In 2023 is de herberg opnieuw overgenomen en geopend door Tommy Boets. 

Praktische info Herberg De Pelgrim

Brouwersstraat 11 3700 Tongeren

Tel: +32 495 79 50 58
tommyboets@icloud.com
Openingsuren